About Me

My photo
Rawang, Selangor, Malaysia
I'll take one shot for my pain, one drag for my sorrow. Get messed up today and I'll be okay tomorrow. My past is my past, it made me who I am, I have no regrets, wouldn't change a thing. I just don't live there anymore. Never regret. If it's good, it's wonderful. If it's bad, it's experience.

Followers

Friday, 3 February 2012

FALL IN LOVE WITH YOUR BFF?


FALL in LOVE with your BESTFRIEND?


I seen a lot people kat luar sana yang TERJATUH cinta kat BESTFRIEND sendiri kan? Me too. Memang tak dinafikan bila kita bersahabat baik dengan berlainan JANTINA, perasaan SUKA tu mudah HADIR. Tambah tambah BFF kita tu jenis yang CARING. Then muka KACAK or CANTIK sangat sangat. Lagi lha cepat CAIR macam GULA GULA KAPAS.

I have no WONDER that much because when there is SOMEONE knows you so much more than you do. Always there for you. LISTENING and UNDERSTANDS you more than anyone could, it is POSSIBLE to fall for them. SOMETIMES memang kita suka menafikan yang kita dah dah jatuh cinta kat BFF kita but perasaan tu lha yang selalu bermain dalam kotak fikiran kita.

Don't be SURPRISE if ada yang antara kita SUFFER for years. Just kerana dia mencintai BFF dia sedangkan BFF dia tidak tahu menahu langsung or tidak pernah mempedulikannya.

To me BETTER fall in love with STRANGER or orang yang just SO-SO je sebab perasaan tu akan cepat hilang dan hati kita pun tidak akan merana sangat. But if kita mencintai BFF kita, perasaan tu SUSAH sangat nak HILANG sebab setiap hari kita akan MENGHADAP muka dia. And more HEAVY if BFF kita always TALK about their BF/GF. Mengadu or memuji BF/GF semuanya dekat kita. Mesti sakit MENYENGAT. Rasa macam nak bagi PENAMPAR laju laju je but kita just PRETENDING to be COOL.

Masalah besar bila kita mencintai BFF kita yang tak mencintai kita. Ibarat bertepuk SEBELAH tangan. Big PROBLEM seperti ini jangan diambil RINGAN sahaja! Tau tak KENAPA? Sebab bila kita suka or cinta kat BFF kita ni, kita macam terkena MAGIC or ILMU HITAM

Sakit sangat bila orang yang kita cintai tu tak mencintai kita. Bertambah SAKIT bila orang yang kita cintai tu mencintai SAHABAT kita sendiri.

Orang kata kalau kita mencintai seseorang tu better FACE TO FACE dengan dia dan luahkan perasaan suka kita. Even perasaan SAKIT tu TRIPPLE sakit bila kita kena REJECT mentah mentah dengan BFF kita and dia IGNORE kita, kita akan rasa LEGA. Memang time tu kita rasa MALU sangat sangat. Rasa BODOH pun ada. And lastly kita pun terfikir kalau lha jadi macam ni, baik tak payah bitau. Just keep it SECRET forever.

So better DON'T fall in love with our BFF. Jatuh cinta kat BFF sendiri tu NORMAL tapi jangan biarkan perasaan tu CONTROL diri kita. And tak SALAH if kita nak HONEST dengan dia but before that tengok dulu HINT dia. Kalau dia pun macam suka kat kita juga, just TELL them.

But big NO if our BFF tu dah ada pasangan or memang langsung tak nampak suka kat kita sebab kadang kadang dengan berterus terang, things will get WORSE and lastly you LOSE that SPECIAL relationship that means so much to you! It's true dear :)


:termenung:termenung:termenung:termenung:termenung

No comments:

Post a Comment